Hapi i parë drejt arritjes së peshës trupore që dëshironi është të shikoni trupin tuaj dhe pastaj të filloni të reagoni me përgjegjësi kur zgjidhni ushqimin dhe sasinë e saj në pjatë.

Ndjenja kur ngritesh nga tryeza duhet të jetë një organizëm i mbushur me energji, jo një ndjenjë e stomakut të plotë dhe lodhjes.

Ushtroni dhe me kalimin e kohës do të mësoni se si t’i njihni këto dy gjëra.

Nëse vazhdoni të hani pasi të keni ushqim të mjaftueshëm në trup dhe ndiheni të plotë, kjo është vetëm një zakon që keni nga fëmijëria. Ne shpesh hamë vetëm sepse shohim ushqim, jo ​​sepse jemi të uritur.

Ne gjithashtu ulemi në tavolinë sipas zakonit, jo sepse trupi ka nevojë për ushqim.

Përpiquni të konsumoni një vakt pesë minuta më herët se sa më parë, ose kur keni një të katërtën e vaktit tuaj të zakonshëm në pjatë.

Bëni një pushim prej 10 minutash dhe kthehuni në tavolinë. Është pothuajse më shumë se e sigurt se nuk do të jeni më të uritur. Për vaktin e ardhshëm në pjatë, vendosni më pak ushqim. Vetëm kështu do të mund të ia arrini qëllimit të dëshiruar.