Gripi mund të zgjasë më shumë se dy muaj, dhe komplikimet e kësaj sëmundjeje, mund të ju shkaktojnë edhe pneunomi.

Në vijim po ju sjellim disa këshilla se si ta tejkaloni gripin:

Konsumoni sa më shumë vitaminën C

Rrisni dozat e zinkut, pasi që ky mineral e lufton shumë mirë virusin e gripit, dhe evitojeni konsumimin e yndyrave dhe sheqerit

Konsumoni ujë për shkak se kështu e ndihmoni sistemin imunitar ta luftojë gripin;

Konsumoni çaj të zi ose të gjelbër me mjaltë

Lajini duart me sapun pas çdo kollitje apo teshtime

Flini 7 deri në 9-të orë në gjumë;

Konsumoni hudhra.